“Ми просто хотіли зробити хороше свято для хороших людей”

гол

Цими вихідними у Львові відбувся фестиваль вуличної їжі Street Food So Good. Понад 20 торгових точок пригощали львів’ян найрізноманітнішим стрітфудом і напоями.


Організатори фестивалю кажуть: найбільше хотіли донести людям, що вулична їжа може бути корисною, доступною і різноманітною. Головне – ставитись до страви, яку готуєш, з любов’ю.

Передусім, ми робили фестиваль для львів’ян. Щоб все було якісно і недорого. Не як в центрі, де заклади часто розводять туристів за великі гроші“, – розповідає одна з організаторів Інна Кляп.

Сьогодні тут є близько 25 точок з їжею. Серед них бургери, хот-доги, тапаси, млинці, бельгійські вафлі, солодощі, кава і різноманітні напої.  Втім, зі слів організаторів, заявок на участь у фестивалі було значно більше.

У нас була форма зголошення для тих, хто хотів взяти участь. Пізніше ми розглядали ці заявки, дивились, чи підходить продукція під формат вуличної їжі. Також намагались уникати повторів і просили учасників дуже вузько спеціалізовувати свою точку. Нам важливо, щоб люди, прийшовши сюди, швидко зрозуміли, де і що можна знайти. Приміром, там класна випічка, там – коктейлі, там – бургери“, – додає Інна.

Окрім їжі, на території фестивалю спільно з проектом “Львів – місто літератури” влаштували спеціальний простір для книголюбів і точку буккросингу. Також впродовж двох днів у рамках фестивалю відбулась низка майстер-класів, конкурсів і творчих зустрічей.


Ми просто хотіли організувати хороше свято для хороших людей. Щоб львів’яни могли класно провести ці вихідні з сім’єю“, – підсумовує співорганізатор події Павло Чмирук.

IMG_3640


організатори Інна Кляп та Павло Чмирук