Цими вихідними у Львові відбувся фестиваль вуличної їжі Street Food So Good. Понад 20 торгових точок пригощали львів’ян найрізноманітнішим стрітфудом і напоями.
Організатори фестивалю кажуть: найбільше хотіли донести людям, що вулична їжа може бути корисною, доступною і різноманітною. Головне – ставитись до страви, яку готуєш, з любов’ю.
“Передусім, ми робили фестиваль для львів’ян. Щоб все було якісно і недорого. Не як в центрі, де заклади часто розводять туристів за великі гроші“, – розповідає одна з організаторів Інна Кляп.
Сьогодні тут є близько 25 точок з їжею. Серед них бургери, хот-доги, тапаси, млинці, бельгійські вафлі, солодощі, кава і різноманітні напої. Втім, зі слів організаторів, заявок на участь у фестивалі було значно більше.
“У нас була форма зголошення для тих, хто хотів взяти участь. Пізніше ми розглядали ці заявки, дивились, чи підходить продукція під формат вуличної їжі. Також намагались уникати повторів і просили учасників дуже вузько спеціалізовувати свою точку. Нам важливо, щоб люди, прийшовши сюди, швидко зрозуміли, де і що можна знайти. Приміром, там класна випічка, там – коктейлі, там – бургери“, – додає Інна.
Окрім їжі, на території фестивалю спільно з проектом “Львів – місто літератури” влаштували спеціальний простір для книголюбів і точку буккросингу. Також впродовж двох днів у рамках фестивалю відбулась низка майстер-класів, конкурсів і творчих зустрічей.
“Ми просто хотіли організувати хороше свято для хороших людей. Щоб львів’яни могли класно провести ці вихідні з сім’єю“, – підсумовує співорганізатор події Павло Чмирук.
організатори Інна Кляп та Павло Чмирук